Főoldal » 2012 » Október » 23 » 56
8:35 PM
56
Ötvenhat éve, ezen a napon népünk kiállt az igazáért, és felkelt az elnyomás ellen. Egy idegen hatalom zsarnokságát megelégelve szembe mertek szállni vele, és először csak békés tüntetésekkel, később már szó szerint harcoltak a jogaikért, a szabadságért. Hogy mi lett a vége? Leverték! Hogy miért ünneplünk mi folyamatosan levert forradalmakat? Nos igen, tényleg leverték a forradalmainkat, de ez nem jelent egyúttal vereséget. Azoknak a hősöknek az áldozata, akik az életüket adták a legszebb eszméért - a szabadságért - nem volt hiábavaló! 1848 nélkül nem lett volna kiegyezés, és 1956 nélkül nem lett volna Kádár korszak, és nem lehettünk volna a "legvidámabb barakk". Bár az eseményeket durva megtorlások követték, látva hogy ez a nép nem viccel, kénytelenek voltak a kőkemény Sztálinizmus helyett egy lazább rendszert létrehozni. Sokan vitatkoznak ezzel, de a komoly történészek elmondása szerint, amíg a szovjetunióban nem volt hús, a nálunk állomásozó tisztek feleségének évekbe telt mire megszokták, hogy itt nem kell bevásárolniuk előre, mert mindig van az üzletekben árú. Arról nem is beszélve, hogy a szovjetunióba látogató nőkről az utcán megvették a használt bugyit! Na nem a perverz férfiak, mint manapság japánban, hanem az ottani nők, mert ott aztán sem fehérnemű, sem semmilyen divat nem volt! Bár KGST szinten, de volt az üzletekben választék, nálunk engedték leginkább a divatot, a filmeket, zenéket, stb... Nem azt mondom, hogy itt hű de jó volt minden - főleg, hogy én csak a végére emlékszem már - de az tény, hogy jobb volt a sorunk, mint a legtöbb kommunista országnak, és ezek az engedmények mind 1956 hatására lettek bevezetve. Igaz 1989-ig várni kellett az igazi demokráciára, mégis akkor megmutattuk a világnak, hogy a szabadságunkért ki tudunk állni, még akkor is, ha ebben gyakorlatilag senki nem támogat minket! Persze voltak szájhősök, de mikor ténylegesen kellett volna a segítség  már nem jött senki. Ebből az a tanulság  ami a mai napig is érvényes, hogy probléma esetén - és minél nagyobb a probléma, ez annál inkább igaz - soha nem szabad mástól várni a megoldást vagy a segítséget!

Ezen napnak további évfordulója is van még, nevezetesen ma 23 éve, 1989-ben kiáltották ki a köztársaságot, és Magyarország függetlenségét.
Megtekintések száma: 176 | Hozzáadta:: buster | Címkék (kulcsszavak): 1956-os forradalom, 1956. október 23., 1956 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Ha szeretnél hozzászólni a témához, kérlek regisztrálj. Nem kerül semmibe, és csak pár perc az egész!
[ Regisztráció | Belépés ]