Főoldal » 2013 » Március » 16 » behavazott
11:06 PM
behavazott
Behavazott lett a mai nap. Megemlékezés és ünnepségek helyett mindenki a hóhelyzetről, meg az utakon rekedt ezrekről beszélt. Kicsit furcsa azért ez a nép, megint mindenki hibáztat mindenkit, keresik a bűnbakokat, holott már minimum két hete napra pontosan megmondták, hogy csütörtökön megérkezik az ítéletidő hóval, faggyal! Kísértetiesen hasonlít ez a helyzet az augusztus huszadikaira, azzal a különbséggel, hogy ott nem tudták előre jelezni a dolgot. Ettől függetlenül lehetett látni, hogy hamarosan bazinagy vihar lesz, és sokan még időben fedezékbe is vonultak. Akik meg ottmaradtak bámészkodni, utána vadul keresték a felelősöket...
Most viszont tényleg előre lehetett tudni, és mégis boldog-boldogtalan útnak eredt. Persze akinek muszáj volt, azt értem, de kicsit olyan ez mint mikor árvíz van és az okos tulaj a háza előtt sopánkodva meséli a riporternek, hogy azért úszik el a ház meg a kert, mer az önkormányzat évek óta nem tisztította ki az árkokat... ahelyett, hogy az okos kiment volna a kis kapájával az árokhoz és tette volna a dolgát, inkább végignézi ahogy a házát viszi a víz. Gratula! Sajnos az emberek hajlamosak lettek arra, hogy nem gondolkodnak előre, és mikor már baj van fel vannak háborodva, hogy nem segít senki. A közösségi oldalakon (ahol egyébként több hasznos infó volt, mint a hivatalos hatósági oldalakon) is mindenki belekever politikától kezdve mindent. Azért egy dolog biztos: tényleg volt időben előrejelzés, a vezetést mégis felkészületlenül érte az időjárási helyzet... mennyire kellene valamit előre jelezni, hogy fel tudjanak rá készülni? Ez csak költői kérdés volt. A másik fele pedig az: ha ilyen bolond időben kénytelen lennék valamiért hosszabb útra indulni, a minimum a három napi élelem, pokrócok és plusz kanna benzin amit magammal vinnék. Félreértés ne essen, mindegy hogy muszájból vagy meggondolatlanságból indultak el, őszintén sajnálom azokat akiknek ott kellett éjszakázni a hidegben és remélem nem lesz több baj, mint amennyi már megtörtént! Egyébként a sok rosszon kívül valami haszna is volt az esetnek, megmutatta az embereknek, hogy a sopánkodás és a hős megmentőre várás helyett sokkal többet ér a cselekvés és az összefogás, amivel minden rossz legyőzhető, csak segítenünk kell egymásnak! A lényeg, hogy legnagyobb tiszteletem és elismerésem azoknak az embereknek, akik hivatásból, vagy önként segítettek és segítenek most is a kint rekedteken, valamint köszönet Ausztriának a gyors reagálásért és kitartást és jó egészséget kívánok mindazoknak akik még odakint vannak a hidegben!

Azért ne feledkezzünk meg a mai napon azokról a forradalmárokról sem, akik mertek harcolni az ügyükért. Egy korábbi írásom, valamint versem is született már a témában.
Megtekintések száma: 496 | Hozzáadta:: buster | Címkék (kulcsszavak): március 15 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Ha szeretnél hozzászólni a témához, kérlek regisztrálj. Nem kerül semmibe, és csak pár perc az egész!
[ Regisztráció | Belépés ]