Főoldal » 2013 » Május » 11 » Fogyassz!
11:33 PM
Fogyassz!
Ismét elég régen jelentkeztem... volt némi dolgom, és volt mivel megbirkóznom. De ahogy ezt már a Monty Python is (és más is) megmondta: "Always look on the bright side of life!" ezért én próbálom ezt tenni és pozitívan állok az eseményekhez, és remélem hogy csupa jó dolog fog kisülni belőle!

Persze egyre nehezebb kis hazánkban a pozitív hozzáállás, főleg mikor mindenhol falakba ütközik az ember. Elég ha a mindennapi életet vesszük példának, mint egyszerű fogyasztó. Ha probléma van, hiába fordulunk azokhoz akiknek az lenne a dolguk, hogy segítsenek. Mintha minden szolgáltató, minden kereskedő, minden hivatalos szerv csak azért lenne, hogy vérszívó fenevadak hadaként az ember utolsó csepp vérét is kiszipolyozzák! Sajnos bizony itt a lehúzás elfogadott dolog, mindenki elnézi, vagy épp félrenéz mint aki nem látott semmit, rosszabb esetben kaján vigyorral még össze is kacsintanak az ember háta mögött. A fogyasztó védelem a svindlis szélhámosokhoz képest finoman szólva gyerek cipőben jár, durvábban szólva tutyimutyi... sajnos nálunk nincsen kultúrája sem a fogyasztásnak, sem a védelmének. A kereskedelemről meg már nem is beszélve. Erről írtam is már itt korábban, de ez a téma (is) annyira bosszantó, hogy megér több írást is. A mai magyar kereskedők legtöbbje maximálisan képzetlen... és itt nem a kereskedelmi szakközépről beszélek, mert ott semmi értelmeset nem tanítanak a kereskedésről. Arról beszélek, hogy hogyan kell(ene) bánni a vevővel, hogyan lehet igazán eladni. Sokan (természetesen irigységből) szidják a zsidó kereskedőket, hogy azok mindenkit átvertek, lehúztak, stb. Hülyeség! Én hallottam sok régi történetet az igazi békebeli zsidó kereskedőkről. Náluk a kézfogás még többet ért, mint manapság egy írott szerződés! A szegénynek mindig adtak hitelt, és mindent megszereztek ami kellett a vevőnek, még ha a szomszéd boltba kellett is átrohanni érte, mert tudták hogy a vevő az első! Minőséget árultak kevés haszonnal és mindig becsületesen. Ezzel szemben a mai kereskedők 99%-a gagyit árul, 500% haszonnal és folyton a svindli lehetőségét szimatolják... aztán persze sírnak hogy nem megy a bolt, mert nincs vevő. Milyen meglepő, hogy nem jár vissza senki oda, ahol korábban már meglopták! Sajnos a fent felsoroltak igazak a szolgáltatókra is, mert hát ők is csak kereskedők. Az átkosban egyébként is berögződött az a teória, hogy a szolgáltató a mindenható (mivel az ember nem tud csak úgy hipp-hopp szolgáltatót váltani, pláne ha az az egyetlen van, versenytársak nélkül...), a fogyasztó meg csak húzza meg magát, mer majd jól kikapcsoljuk! És nem értik, hogy ha a mi pénzünkből élnek, ezért egy minimális tisztelet talán kijárna. Legalábbis európai kultúrákban így szokás. Aki fizet, azt úgy hívják: "kedves vevő" akit örömmel szolgál ki az eladó, mert tudja hogy akkor jó pénzt és még több vevőt fog hozni az üzlet. Persze ott nem is nézik zsigerből az embert tolvajnak, ha a szolgáltató valamit elszámol az első dolguk, hogy felülvizsgálják a rendszerüket... sajnos sok idő lesz, mire itt ez a szint lesz. Ezzel kapcsolatban egy régi versemet szeretném megosztani veletek, amiben egy velem történt esetet mesélek el. A vers címe: A fogyasztó veszőfutása.
Megtekintések száma: 445 | Hozzáadta:: buster | Címkék (kulcsszavak): Viktor Pearl, Ábrahám Viktor, vers, A fogyasztó vesszőfutása | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Ha szeretnél hozzászólni a témához, kérlek regisztrálj. Nem kerül semmibe, és csak pár perc az egész!
[ Regisztráció | Belépés ]