Főoldal » 2015 » Január » 17 » Itt úgysem jutsz át!
10:35 PM
Itt úgysem jutsz át!

Nem szeretem a vírusokat... olyan értelmetlennek tűnik a létük. Kb. mint a bolha vagy még inkább a kullancs. Csak kárt okoznak! Mire jók akkor? Isten büntetése? Az univerzum büntetése? Vagy a saját büntetésünk? Nem hinném, hogy Isten csak úgy szórakozásból büntetgetne bárkit. Az univerzum csak azt adja vissza amit bele teszek. Én meg már csak nem tolok ki magammal! Akkor ez csak amolyan szükséges rossz? De ha az, akkor mi a ****tól lenne szükséges? Esetleg ez is egy vizsgafeladat, hogy hogyan viselkedünk betegen, kiszolgáltatottan? Meglehet... minden esetre az influenza és társai akkor is kellemetlen népség! Igyekszem is minél kevesebbet tölteni a társaságunkban, általában ezt teszem a kellemetlen alakokkal! Persze ehhez szükség lenne olyan adottságokra is (értsd: lóvéééé), aminek segítségével könnyebb volna elkerülni ezeket. Pl. egy Thaiföldi telelő birtok, ahol az ember kihúzhatná az ősztől tavasz végéig terjedő időszakot. Mondjuk ott talán nyugottabbak lennének a körülmények az íráshoz is. Vagy nem, de ezt nem biztos hogy bánnám. :) Na jó, ezt majd több könyv után talán megengedhetem magamnak. Addig is amig ez nem adatik meg, itt vannak nekünk a népi gyógyászat hasznos csodaszerei, mint pl. Gyuri bácsi (tudod, a füvesember) tanácsai. Amiket évek alatt összeszedtem, és ilyenkor tutira beválik:

Minden reggel úgy indítok, hogy egy kanál mézes fokhagymát beveszek egy pohár vízzel. Erre jön egy pohár turmix, amit előzőleg elkészítek egy-két literével (alma, banán, sárgarépa, cékla, víz, méz). Ha ez is megvan, akkor jön egy falatka aszalt/cukrozott gyömbér. Ha ezek nem lennének elegek, akkor jön a szódabikarbóna kúra amit most itt nem fejtenék ki. Ó, és majd elfelejtettem a pálinkát, ami szintén hasznos lehet de csak egy kupica, és az is csak akkor ha nem szedünk antibiotikumot vagy erős lázcsillapítót!

Ezek nem feltétlenül garantálják, hogy ne kapd el a flút, de igen hamar segítenek megszabadulni tőle! Addig is a hidegebb napokon nyugodtan ábrándozhatsz Thaiföldről, vagy ami épp a Te álmod! Az álmodozás is segít. Minél többször képzeled el a vágyaidat, annál nagyobb a valószínűsége hogy eléred őket, hogy megnyílik előtted az oda vezető út. Pl. ha kis léptekben gondolkodunk, először is gondoljuk arra, hogy kiűzzük a betegséget! "Tunj el, kocsog! Tunjél el mer kicsinállak tégedet!" Vagy valami ilyesmit képzelj el. Vannak, akik igen komoly betegségeket űztek ki magukból úgy (és ez nem vicc!!) hogy arra gondoltak, hogy birodalmi rohamosztagosok (Star Wars) masíroznak végig bennük - ez jelképezte az immunrendszert - és testük minden egyes szegletét átfésülve könyörtelenül felkutatták és megsemmisítették az ellenséget, vagyis a betegséget! Vagy ott van akár Gandalf, aki megküzdött a félelmetes Balroggal! Hidd el, hogy működik! A képzelő erő csodákra képes! ;)

Jó éjt! És mindenkinek aki épp kidőlt valami kórságtól, azoknak jobbulást!

Megtekintések száma: 373 | Hozzáadta:: buster | Címkék (kulcsszavak): influenza | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Ha szeretnél hozzászólni a témához, kérlek regisztrálj. Nem kerül semmibe, és csak pár perc az egész!
[ Regisztráció | Belépés ]