Főoldal » 2012 » December » 15 » Vége a világnak?
0:14 AM
Vége a világnak?
Szerintetek mi lesz december 21-én? Jön a nullsík? Vagy Nibiru? Esetleg a bibliai végítélet? Mit tudtak a Maják? Próbáljuk sorra venni, hogy mi lehet:

-Ha maga az Armageddon jönne el a lovasokkal, a trombitáló angyalokkal és pecsétekkel, az tutira nem 2012. december 21-én lenne... hogy miért vagyok ebben olyan biztos? Csak azért mert meg van írva, hogy annak a dátumát senki nem tudhatja! Tehát ez az esemény kilőve. Lesz, csak nem akkor (az is lehet, hogy az december 20-án lesz :) csak a miheztartás végett!).

-Második eshetőség a bolygó "nullsíkba" kerülése. Ez a meglepően buta teória idén ütötte fel a fejét, és terjedt szét pánikszerűen az egész világon. Már magából a spamből is látszik, hogy nyelvezete, fogalmazásmódja elég egyszerű, néhol kifejezetten butácska. Véleményem szerint egy egyszeri ember hallhatott valamit a napforduló nevezetű csillagászati eseményről (ami épp erre a napra esik, minden évben!), és az ott hallottaktól ijedhetett meg. Ugyanis a napforduló a napnak a föld egyenlítőjéhez való helyzetét, a napfény beesési síkjának megfordulását jelenti. Ez is kilőve.

-Nibiru? Ez állítólag egy kisbolygó, mások szerint nem is bolygó, hanem napunk kistestvére, egy vörös törpe. Így nevezik a nem megfelelő tömegű (és nem megfelelően fuzionáló) csillagokat. Ennek bolygója is van, amin a hívek szerint idegenek élnek. Számos régi csillagtérképet találtak "primitív", időszámítás előtti népek ábrázolásain, ahol valóban fel van tüntetve egy tizedik bolygó, vagy égitest, de ezt nem sikerült még egyetlen tudósnak sem bizonyítani. A lényeg, hogy ha valóban jönne, már rég látnunk kellene szabad szemmel is, ilyen közel a dátumhoz...

-Változás kora? Na igen, szerintem is ez a legvalószínűbb verzió. Az új korszak, a vízöntő korszaka. Egyik bejegyzésemben ezt már leírtam korábban, most csak annyit, hogy a pénz és anyagiasság korszakából átlépünk a szellem és a szeretet korszakába. Persze ezt nem úgy kell képzelni, hogy december 21-én éjfélkor eldobáljuk az összes pénzt, mindenki kettévágja a hitelkártyáját, és vad ölelkezésbe kezdünk... ez egy hosszú folyamat, aminek ez a dátum a "hivatalos" kezdete, de a váltás igazából már rég elkezdődött. Ezek a (csillagászati) korszakok több (2160 év) ezer évesek, így nem meglepő, ha az átmeneti időszak akár száz év is lehet. Egyesek belekevernek itt is idegeneket, meg (nyilvános) kapcsolatfelvételt is, szerintem ezt sem lehet kizárni. Hogy miért? Mert száz százalék, hogy létezik a földön kívül értelmes élet! Nem lehetünk annyira beképzeltek, hogy azt higgyük, hogy a Jó Isten csak nekünk teremtett egy végtelen világot! Ez egy kicsit nagyképű elképzelés lenne.

És, hogy mit tudtak a Maják? Az biztos, hogy többet mint a mai tudósok. Akik ötezer éves ciklusokban gondolkodtak, azok biztos értettek valamihez... És mi lesz, ha "lejár" a maja naptár ötezer éves ciklusa? Kezdődik elölről! Szerintetek miért kör alakú? Láttatok már faliórát? Mi történik éjfélkor, amikor a kismutató körbeér? Vége lesz a világnak? Nem! Egy új nap kezdődik! Ahol továbbra is jön a számla, és ott vannak a megoldandó problémák, és bármennyire is szeretnék egyesek, nem akar jönni a világvége, hogy levegye a vállunkról a felelősséget. Szerintem nem attól kellene parázni, hogy mikor jön a vég, hanem azon kellene lennünk, hogy addig minél többet legyünk azokkal, akik fontosak nekünk. Ha ezt tesszük, akkor bizony sokkal könnyebb lesz azokkal a problémákkal is szembenéznünk, és boldogabbá tehetjük egymás számára a világot. És bizony arra is rá kell jönnünk, hogy az e világban elkövetett dolgainkért a felelősség csak is a miénk. Ha ez működik, akkor igazából mi magunk kezdjük majd el építeni az új korszakot, mintegy önmegvalósító jóslatként.
Megtekintések száma: 442 | Hozzáadta:: buster | Címkék (kulcsszavak): világvége, Nibiru, nullsík, 2012. december 21., maja naptár | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Ha szeretnél hozzászólni a témához, kérlek regisztrálj. Nem kerül semmibe, és csak pár perc az egész!
[ Regisztráció | Belépés ]