Főoldal » 2012 » November » 23 » Kis Karácsony, nagy nullsíkság...
11:42 PM
Kis Karácsony, nagy nullsíkság...
Lassan itt a Karácsony. Illetve nem is olyan lassan, mert jövő hétvége már Advent első vasárnapja lesz. Mostanában kevésbé ragad el a karácsonyi hangulat, ez talán betudható a sok problémának, ami körülöttem örvénylik, mint egy baljós vihar a sok felkapott törmelékével. Persze azért nem szabad hagyni magunkat, egy kis nyugodt meghitt pillanat kell az embernek, amikor elfelejtjük az előbb említett mumusokat, és az ünnepre koncentrálunk. Igaz, az ajándékok egyre kisebbek, a vendégek és vendégségek egyre kevesebbek, az ünnepi menü egyre "diétásabb", de azért a Karácsony mégis csak Karácsony! Azt se feledjük el, hogy a szeretet ünnepe nem azért van, hogy csak ilyenkor szeressük szeretteinket és barátainkat, azt bármikor máskor is lehet az év többi napján! A problémák meg csak megoldódnak előbb-utóbb, főleg ha megoldjuk őket.

Persze tekintgetek én már tovább is, a jövő év felé, pláne ha nem történik közbe valami világvége szerű esemény, pl.: egy nullsík, vagy ilyesmi. Ez most a legújabb népbutító verzió, biztos hallottátok már. Az okosak egyébként azt mondják, hogy a Maja naptár szerint ez a december 21. egy bizonyos korszak, egy "nagy kör" lezárulását, és egy újabb kezdetét jelenti csak. Ők már csak ilyen pár ezer éves ciklusokban gondolkoztak nyilván, mivel (a nagy tudósaink szerint) igen primitív népek lehettek... hát persze, szinte beszélni sem tudtak, sőt alig egyenesedtek fel, de komoly városokat és piramisokat építettek, és pontosabb volt a naptáruk mint a miénk. Na mindegy is, a lényeg az, hogy jön egy új kor, a mai gondolkodók szerint ez a vízöntő korszaka lesz, ahol a lélek és a szeretet lesz előtérben, szemben a jelenlegi halak korszakkal ami az anyagiasságról szól-szólt. Ezt a változást már érezhetjük abban is, hogy egyre inkább terjednek az ezoterikus és egyéb szellemi tanok. Az anyagi világból mindenki próbál kitörni és nyitni a lelke felé meditációval, jógával, stb... A természetgyógyászat is fénykorát éli, és az emberekben egyre inkább kezd éledni az az igény, hogy bizonyos dolgokat ingyen osszanak meg másokkal. De szép is lenne egy pénz nélküli világ, mint a Star Trek jövőképében... de erről majd később írok egy külön bejegyzést, mert van róla mit írni.

Most viszont visszatérnék a kiindulóponthoz, mert sikerült úgy elkalandoznom, mint amikor elindul az ember egy rövidke sétára gondolkodás közben, és egy ismeretlen vidéken találja magát. Tehát, az ünnepi készülődés fontos dolog (pontosan emiatt találták ki az ünnepeket), mert segítségével az ember kicsit ki tud zökkenni a hétköznapok monotonságából és csinálhat valami szépet és rendkívülit. Ez különösen fontos ebben a szürke, borongós időszakban amelyben továbbra is érvényes a "Még nyár van!" című versem mondanivalója! Készüljetek hát Ti is, karácsonyi dalokat dúdolva, ajándékötleteket fürkészve és titokban puhatolózva, kreatív díszítéseket és megoldásokat kitalálva, finomságok receptjét keresgélve, és főleg vidáman, stressz mentesen, minél kevesebbet gondolva a sajnos egyelőre még körülöttünk lévő anyagi világ vonzataira!
Megtekintések száma: 415 | Hozzáadta:: buster | Címkék (kulcsszavak): Ünnep, karácsony | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Ha szeretnél hozzászólni a témához, kérlek regisztrálj. Nem kerül semmibe, és csak pár perc az egész!
[ Regisztráció | Belépés ]