Sok minden történt ebben az évben. Ilyenkor mindenki leül egy kicsit, és elgondolkodik hogy mi az amiben hibázott, mi az amit jól csinált, és mindenki szívesen idézi vissza a szép pillanatokat. Voltak sikerek, reményteli események melyeknek gyümölcse remélem az új évben már be is fog érni. Voltak akiket közelebb, és voltak akiket távolabb sodort az élet és itt nem feltétlenül a földrajzi távolságra gondolok. Mert volt aki földrajzilag messzebb került, mégis úgy érzem most közelebb van, és volt olyan is aki közelsége ellenére messzire sodródott. Voltak olyanok is, akikkel az idei évben szinte nem is tudtam kommunikálni, ez nem az ő hibájuk, egyszerűen így hozta az élet. Aki akar az megtalál, és örömmel fogadom. Hibáztam, mert bizonyos dolgokat jobban meg kellett volna terveznem, b ... Tovább »
Megtekintések száma: 453 | Hozzáadta:: buster | Dátum: 2013-12-31 | Hozzászólások (0)

Mi legyen? Nem is tudom. Sok a feladat, kevés az idő. Vagy csak nem tudom jól beosztani, de valahogy mindig azon kapom magam, hogy valamit megint nem sikerült megcsinálnom. Jó, most azért tényleg sok a feladat... :) Ezen felül most némi izgi is van, egy "nagyon várós" esemény. :) Azért egy versre mégis volt időm, ami egy kellemes pillanat (kicsit hosszabb volt) emlékét örökíti meg. A címe Szellő, és remélem tetszeni fog. :D
Megtekintések száma: 375 | Hozzáadta:: buster | Dátum: 2013-10-12 | Hozzászólások (0)

Egy facebookos felhívás kapcsán kezdtem foglalkozni a témával, mivel kertes övezetben lakom és nagyon ritkán még összefutok egy-egy sünivel. Sajnos egyre ritkábbak a környéken, lehet hogy ennek oka abban rejlik, hogy az emberek nagyon keveset tudnak eme állatka szokásairól, és a hiányos tudás no meg a gondoskodni vágyás veszélyes párosa akár a kis állat kimúlásával is végződhet! Mindjárt itt van pl. az avar égetés kérdése. Sok süni úgy pusztul el, hogy a korábban összehúzott avart átforgatás nélkül meggyújtják, miközben lehet hogy szegény süni beleköltözött. A másik gond az etetés, mikor az éhes jószágnak valaki tudatlanságból olyan ételt ad ami számára veszélyes, halálos is lehet! Ezen felbuzdulva, a s ... Tovább »
Megtekintések száma: 423 | Hozzáadta:: buster | Dátum: 2013-09-10 | Hozzászólások (0)

Nem Benjamin Martinról, de még csak nem is Mel Gibsonról szeretnék ma beszélni. Nem, még csak nem is valamely hazánk hazafiáról. Egy igazán pozitív példáról, egy igazi vezetőről írnék most. A neve Jose Mujica, ő Uruguay példásan szerény életvitelben élő elnöke. Fizetésének csak 10%-át veszi fel, nem költözött be az elnöki palotába és egy ezer éves bogárhátúval jár. Teszi mindezt azért, hogy jó példát mutasson az embereknek. A diktatúra alatti időkben lázadóként összesen 15 évet töltött fogságban. "Szegény az, akinek semmije sincsen, vagy túl sokat akar. Én nem szegénységben élek, hanem képes vagyok bizonyos dolgokért egyes dolgokról lemondani, és nincsenek nagy igényeim. A börtönben rájöttem, hogy rengeteg fölösleges problémát g ... Tovább »
Megtekintések száma: 468 | Hozzáadta:: buster | Dátum: 2013-08-10 | Hozzászólások (0)

Ejjnye, már megint nagyon rég blogoltam! Fujj, lusta disznó! Most meg 40 fok van, így nézzétek el nekem, ha zagyvaságnak tűnik amit ide vetek! Megint a rajz ami elvitt más irányokba! Pedig lenne mit mondanom, és el is tudnám mondani, de mint azt egy újdonsült ismerősöm említette nekem, az életben a dolgok általában nem "és", hanem sokkal inkább "vagy" opcióban érhetőek el... és ez sajnos nagyon is igaz! Hiába van a fejemben több regény ötlet, hiába szeretnék még ezer és ezer dolgot elmondani versben, ha közben képzőművészi oldalamat kell képezzem, dolgozom, és néha egyéb elfoglaltságok, hobbik is bele kell, hogy férjenek az időmbe! És persze ne felejtsük a barátokat sem, mert a baráti viszonyok ápolása (az igaziak) még ezeknél is fontosabbak! Hiába szeretne az ember remek színész ... Tovább »
Megtekintések száma: 446 | Hozzáadta:: buster | Dátum: 2013-07-28 | Hozzászólások (0)

Ma van a meteorológiai nyár első napja, vagyis a nyári napforduló. Ez a nap azért gáz, mert ma a leghosszabb a nappal... na nem ez a problem, hanem az, hogy ezután minden nap megint egyre rövidebb, és egyre korábban fog sötétedni. De nem kell csüggedni, hiszen a meleg még tuti jó sokáig megmarad, és élvezhetjük. Ma is döglesztő a hőség, de hát ezért rinyáltunk már egész télen, sőt egész tavasszal is, mivel az meg kifejezetten ősziesre sikeredett ebben a szezonban. Na, hát most itt a jó idő, tessék élvezni! :) Aki csak teheti menjen vízpartra: sóderos, velence, balcsi, strand, kerti pancsi, hideg zuhany, stb...

Így a nyár, illetve a Balaton kapcsán osztanék meg ma veletek egy versemet, amit a Balaton keletkezésének legendájáról írtam. A címe: A tó legendája ... Tovább »
Megtekintések száma: 504 | Hozzáadta:: buster | Dátum: 2013-06-21 | Hozzászólások (0)

Nem lehet a kettő között dönteni, mert mind a kettő fontos a számomra. Igaz, hogy mostanában a képzőművészet felé hajlok inkább, mint az irodalom felé, de nem azért mert azt jobban kedvelném, inkább csak azért mert most ott van esélyem megmutatni magam. A helyzet jelenlegi állása szerint abban tudom kifejezni azt, ami az én értékem, ami belőlem jön, ami az én ízlésvilágom. És persze van bőven mit fejlődnöm, ezért minden nap sokat gyakorlok. Emiatt sajnos nem marad időm sem regényekre, sem versekre, de még csak arra sem, hogy ezt az oldalt megfelelő gyakorisággal gondozzam. Sajnos ez megint egy ilyen időszak. Messzemenően sem nevezném ezt alkotói válságnak, sőt ellenkezőleg! Megállás nélkül alkotok, csak épp nem írásban, hanem rajzolásban fejezem ki a gondolataimat. Van mit, és i ... Tovább »
Megtekintések száma: 397 | Hozzáadta:: buster | Dátum: 2013-06-16 | Hozzászólások (0)

1920. június 4.
-Igazságos volt?
-Nem.
-Jogos volt egy belerángatott ország 2/3-át elcsatolni, míg a főkolomposok röhögve megúszták?
-Nem.
-Szép volt európától, és a szomszédainktól ahogy szétmarcangolták azt az országot akire annyira irigykedtek?
-Nem.
-Visszakövetelhetjük azt, ami a miénk volt?
-Nem.

A rég szerzett sebeinket nyalogatva, duzzogva és sértődötten nem fogunk menni semmire! Ahelyett, hogy a múltba meredünk és a veszteségeinken siránkozunk fel kellene állni, és végre előre nézni a jövő felé! Aki magyar, az külföldön is az, l ... Tovább »
Megtekintések száma: 527 | Hozzáadta:: buster | Dátum: 2013-06-04 | Hozzászólások (0)

Szeretsz játszani? Szoktál álmodozni? Szoktál visszaidézett pillanatokon, kedves emlékeken magadban mosolyogni? Szoktál társaságban idétlenkedni? Ha igen, akkor jó! Jó, mert még él benned a gyerek. Az, aki mint egy jóbarát átsegít nehéz helyzeteken. Aki egy rossz nap után az úton hazafelé vállat von és azt mondja:"nézd, itt egy kavics. Rugdossuk el hazáig!" vagy egy fárasztó nap után azt mondja: "Néz már meg egy vicces mesét.". Soha ne akarjatok felnőni, mert aki megteszi, az nem tudja többé élvezni az élet apró örömeit!
Megtekintések száma: 429 | Hozzáadta:: buster | Dátum: 2013-05-27 | Hozzászólások (0)

Ez a cím lehetne egy takarító mindennapjainak jellegzetes képe is, de itt most a két mai világnapra, a múzeumok és az internet napjára utal. Az internet létrejöttét a katonai hírszerzésnek köszönhetjük, akik egy titkos kommunikációs hálót szerettek volna létrehozni, információk és adatok gyors továbbítására, akár atomtámadás esetén is. A fejlesztéseket a hatvanas években nem meglepő módon az összeesküvés elméleteket kedvelők körében nagy hírnévnek örvendő DARPA (Defense Advanced Research Project Agency) végezte, így mint sok más hasznos (és ke ... Tovább »
Megtekintések száma: 517 | Hozzáadta:: buster | Dátum: 2013-05-18 | Hozzászólások (0)

« 1 2 3 4 5 ... 9 10 »