Behavazott lett a mai nap. Megemlékezés és ünnepségek helyett mindenki a hóhelyzetről, meg az utakon rekedt ezrekről beszélt. Kicsit furcsa azért ez a nép, megint mindenki hibáztat mindenkit, keresik a bűnbakokat, holott már minimum két hete napra pontosan megmondták, hogy csütörtökön megérkezik az ítéletidő hóval, faggyal! Kísértetiesen hasonlít ez a helyzet az augusztus huszadikaira, azzal a különbséggel, hogy ott nem tudták előre jelezni a dolgot. Ettől függetlenül lehetett látni, hogy hamarosan bazinagy vihar lesz, és sokan még időben fedezékbe is vonultak. Akik meg ottmaradtak bámészkodni, utána vadul keresték a felelősöket...
Megtekintések száma: 502 | Hozzáadta:: buster | Dátum: 2013-03-15 | Hozzászólások (0)

Az, hogy ma mi tetszik az embernek, könnyedén megmutathatja ismerőseinek egy "like"-al a közösségi oldalakon. Jó ez, vagy rossz? Ezt próbálom most körülírni, természetesen személyes véleményem alapján. Kezdődött az egész az iwiw-el. Mármint nálunk, de csak amíg meg nem érkezett hozzánk is a tengeren túlról a nagytesó, a fészbúk. Most pedig már a twoo, és egyéb oldalak is elterjedtek. Egyesek szerint az egész semmi másról nem szól, mint adathalászatról. Elárulom: szerintem is van benne némi igazság. Ahogy a kereső motorok, pl. a google is mentik egy profilba az ember szokásait, kereséseit, stb. úgy a facebook-on nyilvánosságra hozott adatainkat is bizony simán fel tudják használni marketing, vagy akár bármilyen más célra (az a kevés ember aki olvasta a könyvem, tudja miről beszélek). Persze az ad ... Tovább »
Megtekintések száma: 490 | Hozzáadta:: buster | Dátum: 2013-03-13 | Hozzászólások (0)

Kedves hölgyek!

Írhatnék arról, (amint azt már párszor láttam közösségi oldalakon felbukkanni ismeretlen, leleményes macsó, vagy népiesen:matyó szerzőtől) hogy a vécédeszka fel/lehajtva hagyása nézőpont kérdése, vagy hogy a "Mi a baj?" kérdésre a duzzogós "Semmi!" helyett el lehetne mondani mi bánt, vagy hogy ködös utalások helyett az egyenes beszédet jobban értjük mi férfiak, meg stb. de nem teszem, mert nem vagyok híve a férfi/női háborúskodásnak. Ez hülyeség! Sokkal inkább a "Make love, not war!" eszmét vallom. :) A versengés, az egymás fölé kerekedés, az irányítási vágy soha nem vezet jóra. Kedves szüfrazsettek: az egyenjogúságban senki sem lehet egyenjogúbb! Ilyen nin ... Tovább »
Megtekintések száma: 530 | Hozzáadta:: buster | Dátum: 2013-03-08 | Hozzászólások (0)

Bár a hivatalos tavasz kezdete még majdnem egy hónap, azért a kikelet jelei már mutatkoznak. Kezdenek előbújni a tavasz hírnökei, a jácintok, tulipánok, hóvirágok, suszterbogarak, stb... Igaz most is hóviharral, meg nagy mínuszokkal riogatnak minket a rosszindulatúan káráló időjósok, de én már inkább jó időt és napsütést szeretnék. Sok szép rigó éneket, cinkéket, zöldellő és virágba borult kertet, na meg tavasz illatot! Bőven itt az ideje, szerintem! :) Ha már ennyire várom, gondoltam előrébb hozom a tavaszról irt, az Új dolgok kezdete című versikém publikálását. Fogadjátok szeretettel!
Megtekintések száma: 484 | Hozzáadta:: buster | Dátum: 2013-02-28 | Hozzászólások (0)

Tegnap előkészítettem egy jó adag cefrét. Na nem mintha nagy tudor lennék, de talán sikerült egész jól kitanulnom egyrészt saját káromon, másrészt tapasztaltabb mesterek írásai alapján a dolog eszmeiségét, és azt most közkinccsé szeretném tenni, hogy más érdeklődő számára hozzáférhető legyen. Ha esetleg felhasználnád ezt az írást, előbb kérlek olvasd el a Jogi nyilatkozat menüpont alatt található információkat.

Visszatérve a pálinkára, az első fontos dolog, hogy a jó minőségű főzethez csak olyan érett és egészséges gyümölcsöt használj, ... Tovább »
Megtekintések száma: 555 | Hozzáadta:: buster | Dátum: 2013-02-24 | Hozzászólások (0)

Elgondolkodtam azon, hogy mennyi hülyeséget képesek az emberek megosztani közösségi oldalakon. Valós és kitalált történeteket, bugyuta "nyeremény" játékokat ingyen osztogatott laptopokról, telefonokról és egyéb kütyükről, ezeréves hoaxokat (átverés) hackerekről, Bill Gates vagyonának felosztásáról, ismert emberek halálhíréről, stb, stb... Eközben egymásra egyre kevésbé figyelünk oda. Saját környezetünkben is elég sok a gond, egy kis odafigyeléssel esetleg közvetlenül segíthetünk a körülöttünk élőknek, és így akár meg is előzhetünk egy problémát, de ha csak egy picit hozzájárulunk valaki boldogságához, már eleget tettünk! Mai irásommal ... Tovább »
Megtekintések száma: 446 | Hozzáadta:: buster | Dátum: 2013-02-20 | Hozzászólások (0)

Nem véletlen, hogy ezt a régi közmondást adtam címül a mai bejegyzésemnek. Mivel a feng shuiról, a kínaiak ősi "lakberendezési rituáléjáról" fogok írni. Persze valamilyen szinten minden nép ősi bölcseleteiben megvan, hogy ha magad körül rendet raksz, akkor a fejedben is rend lesz. Erre utal nálunk is pl. ha valakinek el kell gondolkodnia valamin, azt mondja: megyek, és rendet teszek a dolgaim között. Szóval mindenki sejti, de igazán csak a kínaiak vitték tökélyre ezt a módszert. A lényeget könnyen fel lehet vázolni, az egész elsajátításához már picikét több idő kell. Van egy úgynevezett bágua térkép, amit lakásunk tervrajzára helyezve tudjuk meghatározni a különböző zónákat. Eredetileg égtájak felé tájolva kell használni, de mivel nem Kínában vagyunk, és nem felt ... Tovább »
Megtekintések száma: 490 | Hozzáadta:: buster | Dátum: 2013-02-17 | Hozzászólások (0)

No nem akarom böllérre, vagyis bő lére ereszteni a mondókámat mert már megint elb... elbámészkodtam a napot, és igen későre jár. Ilyentájt már bőrkötés mögött szokás gondolkodni, nem blogolni! Sajnos ezek a hétvégék mindig olyan hamar elszaladnak, mintha a következő hét napjai tuszkolnák tovább hátulról őket, ahogy az emberek szokták egymást egy-egy bevásárlóközpont bejáratánál, akciós nyitás idején. Aztán jön az az "átkozott" hétfő! Szegény, ha személy lenne biztosan nem értené miért utálja mindenki. Kicsit olyan lenne, mint a rossz főnök. Nem érti miért nem nevet senki a tré viccein, és miért alszik el mindenki a három órás semmiről sem szóló zavaros példabeszédein... Pedig nem tehet róla, hogy az emberek őt nevezték ki a hét első napjának, & ... Tovább »
Megtekintések száma: 500 | Hozzáadta:: buster | Dátum: 2013-02-10 | Hozzászólások (0)

Na, a tegnapi bejegyzésem nem lett valami bőbeszédű. Ebből is látszik amit múltkor írtam, hogy előre semmit nem szabad eltervezni nagyon. Meg persze ha az ember egyszerre akar hat félét csinálni... Akkor folytatnám, illetve kezdeném elölről. Szóval a barát egy olyan különös lény, aki nem azért jópofizik velünk mert akar valamit, hanem azért mert mindenféle hátsó szándék nélkül egyszerűen kedvel minket. Sokszor halljuk pl., hogy egy lottó nyeremény után hirtelen mennyi jóbarátja akad az embernek. Na, hát az ilyet akit csak a saját érdeke vezet a fene nagy cimborálásban, tudni kell kiszűrni. Azért az idő is segít az efféle komák rostálásában. Ha már túl vagyunk jó pár gondon, és az illető még mindig mellettünk van anélkül, hogy bármi jussot követelt volna rajtunk, akk ... Tovább »
Megtekintések száma: 470 | Hozzáadta:: buster | Dátum: 2013-02-06 | Hozzászólások (0)

Egyesek szerint "A barát olyan, mint egy fa... ha rávágunk egy nagyot baltával, mindkettő kidől!" Persze ha komolyabban nézzük a dolgot, a barátok fontosak az ember életében. Általában nincs sok, de ezáltal még értékesebbek. Könnyű felismerni, mert amint tudjuk: "bajban ismerszik meg". Főleg az igaz barát, aki önzetlen és csak a mi érdekeinket nézi és cserébe nem vár el semmit. A barátság lényege, hogy a barátait maga válassza az ember, közös érdeklődés, egyfajta egy húron pendülés, egymásra hangolódás alapján. Emiatt tud kialakulni két jó barát között igazán szoros kötelék. Akivel jó témákat, vicces dolgokat vagy épp titkokat tudunk megosztani, vagy kikérhetjük az őszinte véleményét a ... Tovább »
Megtekintések száma: 422 | Hozzáadta:: buster | Dátum: 2013-02-05 | Hozzászólások (0)

« 1 2 3 4 5 6 7 ... 9 10 »