Hetven éve ezen a napon az emberiség elkövette egyik legnagyobb rohadékságát: a háború alatt atombombát dobott egy (és később még egy) civilek lakta városra... Erre nincs szó, erre nem lehet mentség. Nem tudom mit csodálkoznak egyesek, hogy a földönkívüliek nem akarják felvenni velünk a kapcsolatot. Egy olyan civilizáció láttán, ahol az "egyedek" a tudást a jó cél helyett egymás gyilkolására használják? Viccelsz? Én is húznék a francba, ha idegenként a földet vizsgálnám.

Hirosima című versem itt olvasható.

Megtekintések száma: 362 | Hozzáadta:: buster | Dátum: 2015-08-06 | Hozzászólások (0)

Csodálom az ateisták elvakult hitét!

De most komolyan! Hinni abban, hogy a világegyetem, benne a föld és benne a rengeteg élőlény mint az ember, véletlen fizikai és biológiai események rendszertelen sorozatából, teljesen maguktól alakultak ki, na ez aztán minden, csak nem racionális! De még csak komoly véleménynek sem nevezném. Az űrben véletlenszerűen összeállt anyagokból egyszer csak kialakult a bolygónk, ezekből az anyagokból véletlenül létrejött egy sejt, ami egyszer csak fogta magát, és szintén véletlenül osztódni kezdett... ahhaaaa! Persze! Ja, és akkor ott van Darwin és az ő ELMÉLETE (ami mellesleg nem is az övé), aminek még a nevében is benne van a mai napig, hogy E.L.M.É.L.E.T.! De, a nagy profok mégis dogmaként verik a kis diákok fejébe, és aki ellent mer mondani, esetleg rámutatna néhány kilógó lólábra, azt sarlatánnak bé ... Tovább »

Megtekintések száma: 496 | Hozzáadta:: buster | Dátum: 2015-06-07 | Hozzászólások (0)

Olvastam egy cikket, miszerint fegyveresek őrzik az utolsó fehér orrszarvút. A cikk címében gondolom szenzációhajhász megfontolásból kihagyták a fehér jelzőt, így hatásosabb... mindegy is a lényeg, hogy jelenlegi ismereteink szerint ez az utolsó hím példány, és rajta kívül összesen 4 nőstény él még. Eszembe jutott az az indián mondás vagy jóslat, miszerint: „Majd ha az ember kivágja az utolsó fát, megmérgezi az utolsó folyó vizét, kifogja az utolsó halat is, majd csak akkor döbben rá, hogy a pénzt nem lehet megenni.” és van még egy kedvencem: „A Földet nem az apáinktól örököltük, hanem az unokáinktól kaptuk kölcsön”

Mellesleg az ő őseiknek is az arany és a föld iránti emberi mohóság miatt kellett meghalniuk... De nem csak a múltban látni a kapzsiságot. Itt van a kihalófélben lévő fajok halásza ... Tovább »

Megtekintések száma: 527 | Hozzáadta:: buster | Dátum: 2015-04-29 | Hozzászólások (0)

Itt a tavasz, megkezdődnek a felújítási munkálatok. A természet is felújít, vagy inkább megújít. Az emberek is ezt teszik ilyenkor. Ez az új kezdet időszaka. Én is nekiláttam hát a szobámnak, teljes gőzzel. A szoba, vagy lakás képletesen olyan mint ha a saját belsőnk lenne... a belső terünk. Végül is, erről szól a feng shui. És valóban, ahogy az ember rendet tesz a lakás egy-egy területén, úgy kerülnek helyre a gondolatok/érzések a fejünkben/lelkünkben. Nem voltak buták ezek a kínai népek, tényleg van valami a dologban. Az ember sokszor ösztönösen érzi, hogy mit hová kell tenni, mit hogy kell átrendezni ahhoz, hogy nyugalom, béke, harmónia legyen. Máskor meg egy tárgy, bútor vagy bármi ami száz éve ott van, hirtelen elkezdi zavarni és mikor átrendezi, érzi hogy „ez az! Ennek most már itt a helye!”. És eközben lehet, hogy valakit vagy valamit lélekben is a helyére tett. Mindig próbá ... Tovább »

Megtekintések száma: 368 | Hozzáadta:: buster | Dátum: 2015-04-28 | Hozzászólások (0)

Ma azon tűnődtem kicsit, mi is a forradalom. Valami új, valami amire már nagyon várunk de magától nem akar eljönni... és akkor megszületik az a felismerés, hogy tenni kell valamit! Magától nem fog a sült galamb, tudjátok. Szóval rádöbbennek - igen többen is, mert itt ezen van a hangsúly hogy már többen jutnak odáig - hogy tele a hócipő és már máshogy nem megy, csak úgy ha csinálunk valamit! Ha elsöpörjük a régit, és helyére állítjuk az újat! Igen ám, de ehhez az is kell aki meg tudja fogalmazni az eszméket, hogy pontosan mi is az ami nem jó, de főleg azt hogy mi is az, ami viszont jó lenne helyette. Persze az sem árt, ha vannak olyanok is a "csapatban", akik mögé kérdezés nélkül felsorakoznak a népek, akik feddhetetlenek, makulátlanok, szem ... Tovább »

Megtekintések száma: 307 | Hozzáadta:: buster | Dátum: 2015-03-14 | Hozzászólások (0)

Biztosan voltatok már úgy, hogy legszivesebben kirohantatok volna és ordítottatok volna egy hatalmasat... ehelyett csak ültetek és csendben bámultatok magatok elé. Na, dettó. Nem a változások miatt, azokhoz már szépen lassan hozzászoktam. Jönnek-mennek az emberek, de aki fontos azzal úgyis kereszteződik még életünk útja. :) Inkább pont azok miatt a dolgok miatt, amik nem változnak. Nem változnak azért mert nem tudok rajtuk változtatni, vagy nem változnak azért mert tudnék rajtuk változtatni... csak az rengeteg bonyodalommal ... Tovább »

Megtekintések száma: 376 | Hozzáadta:: buster | Dátum: 2015-01-31 | Hozzászólások (0)

Nem szeretem a vírusokat... olyan értelmetlennek tűnik a létük. Kb. mint a bolha vagy még inkább a kullancs. Csak kárt okoznak! Mire jók akkor? Isten büntetése? Az univerzum büntetése? Vagy a saját büntetésünk? Nem hinném, hogy Isten csak úgy szórakozásból büntetgetne bárkit. Az univerzum csak azt adja vissza amit bele teszek. Én meg már csak nem tolok ki magammal! Akkor ez csak amolyan szükséges rossz? De ha az, akkor mi a ****tól lenne szükséges? Esetleg ez is egy vizsgafeladat, hogy hogyan viselkedünk betegen, kiszolgáltatottan? Meglehet... minden esetre az influenza és társai akkor is kellemetlen népség! Igyekszem is minél kevesebbet tölteni a társaságunkban, általában ezt teszem a kellemetlen alakokkal! Persze ehhez szükség lenne olyan adottságokra is (értsd: lóvéééé), aminek segítségével könnyebb volna elkerülni ezeket. Pl. egy Thaiföldi telelő birtok, ahol az ember kihúzhatná az ősztől tavasz végéig terjedő ... Tovább »

Megtekintések száma: 374 | Hozzáadta:: buster | Dátum: 2015-01-17 | Hozzászólások (0)

Ez az év talán nem ment el olyan gyorsan mint az előzőek. Legalábbis úgy tűnt. :) Történt sok esemény, amik gondolkodásra késztettek. Az ember ilyenkor leül és egy kicsit matekozik, összead, kivon, oszt és szoroz, aztán eljut a listáig, hogy mit kellett volna, és hogy jövőre aztán mindenképp... Na, igen! Ez itt a lényeg, hogy a terveket általában halasztgatjuk. Épp ezért azt kívánom nektek, hogy amit jövőre beterveztek, azt sikerüljön is megvalósítani, és minimum kétszer olyan jól sikerüljön minden tervetek, mint ahogy számítottatok rá! Hajrá! És ezzel a versemmel kívánok minden kedves olvasómnak Boldog Új Évet! :D

Megtekintések száma: 387 | Hozzáadta:: buster | Dátum: 2014-12-31 | Hozzászólások (0)

Bár az üzletekben már észrevehető az ünnep közelsége, még nem érzem annyira hogy itt lenne. Még nem kerültem karácsonyi hangulatba. Most egyelőre lekötnek az aktiv teendők, aztán ráérek még belemélyedni. Egyébként mit kérnék ha egy jó tündértől kivánhatnék? És ha mondjuk kikötné egy roppant részletes és idegesitő szerződésben, hogy világbékét, varázserőt, és egyéb ilyen cheat-eket nem kérhetek...
Szerintem azt, hogy minél több emberhez eljuthassanak a gondolataim. :)
Te mit kérnél? Jó kérdés, ugye? Ilyenkor lehet azt játszani, hogy átgondolod hogy tényleg mit szeretnél, és ha tényleg fontos dolog, úgy értem nem egy újabb mobil, vagy valami hasonló hanem egy értelmes cél, akkor el kezdesz tenni érte. Ez a segits magadon, Isten is megsegit elve. Ami egyébként tényleg működik, másként úgy is hivhatjuk: a pozitiv bevonzás. Ha valamit nagyon szeretnél, és pozitivan tudsz rá gondolni, el tudod képzelni hogy már elérted azt a célt és ez milyen ... Tovább »

Megtekintések száma: 376 | Hozzáadta:: buster | Dátum: 2014-11-04 | Hozzászólások (0)

Ez a nem semmi! December óta semmit nem írtam a blogomba! Na igen, látszik mennyire a rajz felé vettem megint az irányt! És most történt ismét egy esemény, ami arra késztetett hogy szavaimat rímcsokorba szedjem, vagyis kevésbé cifrán: hogy verset írjak! :D Egy amúgy is impulzív barátom eléggé impulzív kiállítása adott egy nagy löketet és lám, már két vers is született. Az egyiket már láthatjátok is az eddig megjelent műveim részlegben, a másikat még csiszolgatom, dédelgetem egy picit. A rajz világa is rendkívül érdekes, abban is rengeteg mindent ki lehet fejezni. Nemsokára rajz alkotásaimmal is fel fogok tűnni egy bizonyos oldalon, ha majd ez megtörtént, a híreimben illetve itt a blogon is be fogok róla számolni, természetesen linkkel együtt. Addig pedig folytatom továbbra is amit eddig, és ígérem min ... Tovább »

Megtekintések száma: 376 | Hozzáadta:: buster | Dátum: 2014-06-09 | Hozzászólások (0)

« 1 2 3 4 ... 9 10 »