Lassan itt a Karácsony. Illetve nem is olyan lassan, mert jövő hétvége már Advent első vasárnapja lesz. Mostanában kevésbé ragad el a karácsonyi hangulat, ez talán betudható a sok problémának, ami körülöttem örvénylik, mint egy baljós vihar a sok felkapott törmelékével. Persze azért nem szabad hagyni magunkat, egy kis nyugodt meghitt pillanat kell az embernek, amikor elfelejtjük az előbb említett mumusokat, és az ünnepre koncentrálunk. Igaz, az ajándékok egyre kisebbek, a vendégek és vendégségek egyre kevesebbek, az ünnepi menü egyre "diétásabb", de azért a Karácsony mégis csak Karácsony! Azt se feledjük el, hogy a szeretet ünnepe nem azért van, hogy csak ilyenkor szeressük szeretteinket és barátainkat, azt bármikor máskor is lehet az év többi napján! A problémák meg csak megoldódnak előbb-u ... Tovább »
Megtekintések száma: 419 | Hozzáadta:: buster | Dátum: 2012-11-22 | Hozzászólások (0)

A nagy mester hatására írtam egy kis szösszenetet Kerti sorsok címmel. Megtaláljátok az eddig megjelent műveim között. Illetve több művet is ihletett az ő munkássága, de ezek javát még nem publikáltam. De ami késik, az nem múlik ugyebár! :) Tulajdonképpen a már folyamatban lévő regényemen is erősen felfedezhető Tolkien hatása, de azt hiszem nem túlzok ha azt állítom, hogy nincs olyan fantasy mű, aminek ne az ő általa megálmodott világ lenne a gyökere! Ha már itt tartunk nagyon kíváncsi vagyok a Peter Jackson által rendezett Hobbitra, de már nem kell sokáig várnunk arra, hogy megjelenjen. Remélem leforgatják majd a Szilmarilok legendáját is, abból is jó filmet lehetne kerekíteni. Addig is marad az olvasás. :)
Megtekintések száma: 461 | Hozzáadta:: buster | Dátum: 2012-11-17 | Hozzászólások (0)

Régóta (viszonylag) nem írtam bejegyzést. Ennek egyszerű oka, hogy most az output helyett az input csatorna működik, vagyis magyarul most begyűjtöm az információkat azért, hogy később legyen mit kiírnom magamból. Néha bizony muszáj, fel kell tölteni nem csak a fizikai hanem a szellemi készleteket is. Ezen kívül gondoznom kell egyéb "kerteket" is, nem csak ez az egy van. Többek között az emberi kapcsolataimat, egyéb művészeti tevékenységeket (ahogy az a NAV meghatározásában szerepel :P). Az inputot pedig legegyszerűbben egyrészt magán az életen keresztül (mert mint tudjuk, az élet a legjobb író), másrészt könyveken át szipkázhatjuk magunkba. Ez utóbbit is megtettem, és mi mást is olvashatnék egy fantasy mű írásához, mint Tolkient. Nem is írok most többet, mert még sok szipkázni va ... Tovább »
Megtekintések száma: 443 | Hozzáadta:: buster | Dátum: 2012-11-14 | Hozzászólások (0)

Tudom, igazán még el sem jött a hideg. Még az ősz tart, a télnek nyoma sincsen annak ellenére, hogy idén már le is esett az első hó. Ettől függetlenül már most szeretném leszögezni, hogy szeretem a telet. Szeretem nézni, ahogy a kövér pelyhek szállingóznak, és szép lassan fehér bundába öltözik a táj. A zöld lombok helyett a fákat ilyenkor fehér kontúrként emeli ki a hótakaró. Az utcán vidám gyerekek hógolyóznak, és szánkóznak. Egyetlen egy nem elhanyagolható hiba van ebben az egész idilli tél dologban... hogy HIDEG! Baromira hideg! Mondják ilyenkor az okosak, hogy "nem eszi meg a kutya a telet", meg azt is, hogy "kell az a jó kis mínusz, hogy a betegségeket kifagyassza!" na ja. Akkor kérdezném tisztelettel, mikor is van az influenza szezonja? Ja, hogy pont télen? Akkor mégsem fagy ki? Egyébként is ma már nem gyalog meg sze ... Tovább »
Megtekintések száma: 535 | Hozzáadta:: buster | Dátum: 2012-11-06 | Hozzászólások (0)

Már megint a mars? Kérdezhetnétek. Na igen, mivel tegnapi kirohanásomban elég negatívan beszéltem a mai űrkutatásról, most szeretnék egy pozitív ellenpéldát is felhozni, ami megmutatja, hogy van még remény! Holland tudósok csoportja keltette életre a Mars One projektet, aminek lényege, hogy egy valóságshow keretében 2023-ra egy négy emberes csapatot küldenének a vörös bolygóra, majd ezután két évente újabb négy fős csoportok követnék őket, végül egy 40 fős kolóniát hozva létre. Technikailag az egész már ma kivitelezhető, ezért is kezdődik meg jövőre az első csoport válogatása. Ezután egy tíz éves tréning alatt fogják megtanulni az űrhajózás tudományát, sőt geológiai, mezőgazdasági és orvosi ismereteket i ... Tovább »
Megtekintések száma: 627 | Hozzáadta:: buster | Dátum: 2012-11-04 | Hozzászólások (0)

Bátyám szerint ezt a szerencsétlen kis totoja, tétova teszetosza robotot kíváncsiság helyett inkább óvatosságra (Carefully) kellett volna keresztelni. Persze nem ő tehet róla, ő csak azt teszi amire utasítják. Itt inkább azokkal van a baj, akik a "drót" túlsó végén irányítják, nevezetesen azokkal a kockafejekkel, akik a NASA-nál szeretnek a nap 24 óra, 39 perc, és 35,2 másodpercében (egy marsi nap, vagyis Sol) elmaszatolni a gép előtt. Könyörgöm, a mai világban amikor egy mozifilmet letölt az ember kevesebb mint negyed óra alatt (mármint az a bűnöző fajta, aki ilyen illegális dolgokat tesz! Fújj!), ezek meg egy hétig elszöszöltek csak azon, hogy felébresszék és beüzemeljék a mars járót?? Ki fizette ezeket? Ott a NASA-nál tényleg mindenki ekkora Lúzer? Majd figyeljétek meg, ha a kínaiak vagy az oroszok felju ... Tovább »
Megtekintések száma: 533 | Hozzáadta:: buster | Dátum: 2012-11-03 | Hozzászólások (0)

Felröppent a hír, miszerint a Disney stúdió megvette a Lucas filmet, potom 4 milliárd dollárért. Ez az összeg még mindig 25 x kevesebb, mint kicsiny hazánk államadóssága, így még csak a kamatok sem jönnének ki belőle, vagyis ilyen értelemben nem számít nagy pénznek... :) De mi lesz a Star Wars világával? Ezzel kapcsolatban azt nyilatkozták, hogy hamarosan (2015-re) megjelenik az újabb trilógia (7-8-9) első része! Persze attól, hogy volt pár mellényúlása a Disneynek, azért szokott jó filmeket is csinálni, pl.: A Karib-tenger kalózai, John Carter, stb... Az is kérdés, hogy milyen sztorivonalon indulnak tovább. Ha nem akarsz spoilert (előzetes infó a filmről), akkor ugord át a zölddel kiemelt részt! -->  Aki ismeri a Star Wars kiterjesztett univerzumát, az ... Tovább »
Megtekintések száma: 499 | Hozzáadta:: buster | Dátum: 2012-11-02 | Hozzászólások (0)

Néha muszáj tudatnunk a körülöttünk élőkkel, hogy mit gondolunk és mit érzünk. Emberi kapcsolataink ápolásában nagyon fontos, hogy a másik tudtára adjuk ezeket, hiszen senki sem gondolatolvasó! Hiába gondoljuk azt, hogy érzésünk elég egyértelműen megnyilvánul cselekedeteinkben, ez nem elég! Ugyan ez fordítva is igaz lehet egyes esetekben; elmondhatja valaki akár százszor is mit érez, ha közben homlok egyenest az ellenkezőjét teszi. Ezért fontos, hogy cselekedeteink és megnyilvánulásaink világosak legyenek azok számára, akik felé ki szeretnénk mutatni érzéseinket. -------> Ez a szöveg most olyanra sikerült, mintha valami száraz és tök unalmas pszichológiai tankönyvből, vagy valami terápiás szaklapból másoltam volna ide, pedig tényleg azt szerettem volna amit itt leírtam, kifejezni amit &eac ... Tovább »
Megtekintések száma: 420 | Hozzáadta:: buster | Dátum: 2012-10-28 | Hozzászólások (0)

Jó néha visszagondolni a múlt eseményeire, kis nosztalgiával felidézni kirándulásokat, karácsonyokat, vidéki rokon látogatásokat. Ki ne emlékezne az úttörő ünnepségekre (ahol az internacionálé alatt mindig valaki elájult), hahotára, Piff és Herkulesre, osztálykirándulásokra, a kakasnyalókára, vagy épp a kockás fülű nyúlra? Ezek mind meghatározó dolgok voltak gyermekkorunkban. Hosszasan sorolhatnám még a kor jellegzetes márkáit, tévéműsorait vagy jelenségeit, mint például a kulcsos gyerek, vagy a trabi tetején hűtőládával, de mindezt inkább egy versbe öntöttem. Olvassátok el legújabb, Retro mánia című versemet, és ha tetszik nyugodtan lehet értékelni a vers alatti csillagocskákkal (ezt a többi versné ... Tovább »
Megtekintések száma: 530 | Hozzáadta:: buster | Dátum: 2012-10-26 | Hozzászólások (0)

Számtalan gondolat foglalkoztat mostanában, de ezek nem feltétlenül olyanok, amiket mindenkivel megosztanék. Illetve talán egy-két gondolat ha már eljut a "közölhető" szintre a mostani zavaros állapotából, akkor talán. A többit majd az érintettekkel megbeszélem. Most egyszerre annyi minden történik, annyi dolgot kell rendeznem, hogy nagyon résen kell lennem a megoldások megtalálásánál. Ilyen állapotban az írást sajnos szüneteltetni kell kicsit. Nem tudom kikapcsolni a fogaskerekeket, és áttérni az épp kialakítandó sztori világába, amikor egyszerre több dolgon is kattognak a tekervények. Ilyenkor maximum egy rövidke vers erejéig tudok kikapcsolni, aztán agyalok tovább. Többek között kiadó keresése az egyik feladat amit meg kell oldanom, ezt azért még nem adtam fel! Persze ha túl leszek ezen a zsúfolt időszakon, folytatom tovább az írást! Muszáj, mer ... Tovább »
Megtekintések száma: 425 | Hozzáadta:: buster | Dátum: 2012-10-25 | Hozzászólások (0)

« 1 2 ... 5 6 7 8 9 10 »